Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing bij het installeren van een inktjet

 1. Gelieve de instructies te volgen in de gebruikershandleiding van uw printer betreffende het installeren van een cartridge.
 2. Verwijder de lege cartridge uit de printer. Werp deze niet in de prullenmand. Onze firma staat ook in voor recyclage of milieuvriendelijke verwerking van dit klein gevaarlijk afval! Breng deze binnen bij uw verkooppunt!
 3. Verwijder voorzichtig indien aanwezig de seal of de clip (plastic beschermkapje) zonder de spuitmondjes of koperkleurige contacten aan te raken.
 4. Hou het nieuwe inktpatroon vast met het etiket naar boven. Klik het dan voorzichtig op zijn plaats (zoals aangegeven op uw toestel) zodat u de koperkleurige contacten niet beschadigt.
 5. Voor een optimale afdrukkwaliteit en snelheid, is het noodzakelijk dat u nieuwe inktpatronen onmiddellijk na de installatie uitlijnt alsook de printkoppen laat reinigen. Ook dit staat beschreven in de gebruikershandleiding van uw printer. Herhaal dit indien nodig na een eerste niet optimale afdruk.

Handige Tips

 1. Door regelmatig uw printer te reinigen voorkomt u veel problemen.
 2. Zowel de printer als de cartridge mogen niet bewaard worden in uitzonderlijk hoge of lage temperaturen.
 3. Laat de verpakking van de cartridge gesloten zolang u deze niet gebruikt.
 4. Verwijder zeer voorzichtig de seal en enkel nét voor gebruik van de cartridge. Raak de printkop niet aan. Zorg ervoor dat het inktpatroon bij het plaatsen goed vastklikt. Zo voorkomt u problemen met de houder.
 5. Voor een optimaal printresultaat dient u de inkt binnen de 6 maanden na opening te gebruiken.
 6. Het laten vallen van de cartridge kan lekken veroorzaken. Plaats een lekkende cartridge nooit in uw printer!
 7. Wees voorzichtig als u uw cartridge vervangt, zodat u geen inkt op uw handen of kledij krijgt.

Er zijn grote vegen of vlekken op mijn afdrukken.

1)Controleer of het opvangbakje voor resten inkt vol is, en maak deze proper door met keukenpapier de resten inkt eruit te halen of op te wrijven.
2)Laat uw toestel via de software reinigen

Mijn cartridge past niet in mijn toestel.

1)Bent u zeker over het juiste type van cartridge te beschikken? zoja, hebt u deze effectief in het toestel geprobeerd? Zo nee, neem contact op met uw leverancier waar u de cartridge hebt aangekocht.
2)Hebt u de clips (plastic beschermkapje) van de cartridge verwijderd? Deze dient te worden verwijderd vooraleer u de cartridge in het toestel kan steken.
3)Hebt u de seal (plastic folie die over de printkop van de cartridge is aangebracht) verwijderd? Deze dient te worden verwijderd vooraleer u de cartridge in het toestel kan steken.
4)Let op dat de koperkleurige contacten van de cartridge niet worden beschadigd. Bij beschadiging, neem contact op met uw leverancier waar u de cartridge hebt aangekocht.

Mijn cartridge wordt niet door mijn toestel aanvaardt.

1)Hebt u de seal indien aanwezig (plastic folie die over de printkop van de cartridge is aangebracht) verwijderd? Deze dient te worden verwijderd vooraleer u de cartridge in het toestel kan steken.
2)Let op dat de koperkleurige contacten van de cartridge niet worden beschadigd. Bij beschadiging, neem contact op met uw leverancier waar u de cartridge hebt aangekocht.
3)Maakt u gebruikt van de PG-40/CL-41/PG-50/CL-51 en wordt deze niet aanvaard, druk dan gedurende een 5-tal seconden op de annuleren(cancel)-knop van uw printer.

Mijn compatibele cartridge voor Epson geeft een garantie-gelinkte boodschap.

Bij het afdrukken, kan het gebeuren dat u een extra boodschap krijgt in verband met het vervallen van de garantie indien u geen originele cartridges gebruikt. Via onze garantieregeling nemen wij de garantie van de cartridge en eventuele beschadigingen aan de printer veroorzaakt door onze cartridges op ons. Deze boodschap kan je negeren door op doorgaan te klikken.

Mijn kleurencartridge geeft een ander resultaat van kleuren in vergelijking met de afbeelding op mijn scherm.

Breng uw cartridge terug naar uw leverancier (waar u de cartridge hebt aangekocht). Deze zal de cartridge omruilen. Dit probleem wijst op een mengeling van de kleuren (eventueel gebeurd tijdens het transport).

Na het installeren drukt mijn cartridge (bijna) niets af.

Let erop dat u de aangegeven seal of sticker langswaar de cartridge zijn lucht aanzuigt hebt verwijderd. Bij het niet verwijderen ervan kan de cartridge geen inkt in de printkop laten en hebt u logischerwijze een blanco afdruk. Dit is tevens schadelijk voor het uitdrogen van de printkoppen.

Na het installeren van mijn cartridge krijg ik lichte afdrukken of afdrukken in strepen.

Dit wijst op lucht in de printkoppen, dit kan u oplossen door het toestel door de software zichzelf te laten reinigen of eventueel een diepte-reiniging uit te voeren. Indien het probleem niet onmiddellijk is opgelost, tracht deze stappen meermaals te herhalen.
Zorg ervoor dat u alle seals of stickers langswaar de cartridge zijn lucht aanzuigt hebt verwijderd.